Realisaties
Kijkwoning
Contact
Architecten
Bouwen op maat
Immo
FAQ
Blog
Your Home

Blog

Heb je bouwplannen? Dan heb je waarschijnlijk ook heel veel vragen. Met onze bouwgerelateerde blogs hopen we de meeste van je vragen te kunnen beantwoorden.

3 redenen om voor vloerverwarming te kiezen


Vloerverwarming is vandaag razend populair, zeker in nieuwbouwwoningen. Dit soort ondergrondse verwarming is plaatsbesparend, energiezuinig én onderhoudsvriendelijk.

Hellend of plat dak? Ontdek de voor- en nadelen!


Bezit je een stuk grond en ben je van plan om te bouwen? Fijn! Maar welk dak moet je nu kiezen? Een plat dak of een hellend dak? Ontdek de voordelen van beide dakvormen. 

5 interieurtips voor de herfst


De zomer is bijna voorbij, de dagen worden korter en grijzer. Dat betekent dat de herfst eraan komt. Met deze 5 interieurtips maak je je huis herfstproof.

Tips voor een tuin die aansluit bij de stijl van jouw woning


Als je kiest voor een nieuwbouwproject op maat, is jouw tuin vaak nog een onbeschreven blad. Hoe laat je die open vlakte passen bij jouw woning? Enkele tips! 

Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?


Op zoek naar een woning? Twijfel je tussen een renovatieproject of een nieuwbouwwoning? In deze blog gaan we in op de voordelen van nieuwbouw. 

Open Werven Weekend 29 & 30 mei 2021


Van harte welkom op zaterdag 29 en zondag 30 mei voor een bezoek aan onze werf ‘Ter Plancke’ in Vichte.

Zorgeloos bouwgrond kopen


Een baksteen in de maag en goesting om je droomwoning te bouwen? Alles begint bij de zoektocht naar het geschikte stuk bouwgrond in een streek waar jij jezelf al helemaal ziet wonen. 

Bouwen na corona: de nieuwe trends


Corona deed bij veel eigenaars en mensen met bouwplannen de ogen opengaan. Nieuwe trends, zoals woning met tuin en aparte kantoorruimte, steken de kop op.

Slopen en heropbouw tijdelijk aan 6% btw-tarief


Voor renovaties van woningen geldt al langer een btw-tarief van 6% in plaats van 21%, indien je aan enkele voorwaarden kan voldoen. Benieuwd welke?

Exit terugdraaiende teller voor zonnepanelen, wat nu?


De afschaffing van de terugdraaiende teller leidt tot een enorme toeloop voor andere oplossingen. Hoe kan je je investering optimaal laten renderen?

Hoeveel kost een huis bouwen?


Hoewel je helemaal voor je ‘droom’-woning wil gaan, wil je uiteraard wel een realistisch beeld hebben van de kosten die je mag verwachten.

Een villa laten bouwen


Droom je van een luxueuze vrijstaande woning met een exclusief interieur, een grote keuken, meerdere garages of een ruim bijgebouw?

Wat is een BEN-woning?


In deze blog leggen we je graag meer in detail uit wat dat dan precies inhoudt en waarom dit voor jouw droomwoning aangeraden is.

Bouwgrond, wat nu?


Heb jij al je eigen bouwgrond aangekocht? Dat weet je al waar jouw droomwoning gebouwd zal worden en ken je de omgeving wellicht al een beetje. 

Hoeveel eigen inbreng heb je nodig om een huis te kopen?


Heel veel mensen, en zeker starters, vragen zich af hoeveel geld ze op hun rekening moeten hebben om in aanmerking te komen voor een hypothecaire lening.

Duurzaam en energiezuinig bouwen


Duurzaam bouwen hoeft echter niet per se duurder te zijn. Integendeel, vaak zorgt het voor een aanzienlijke energiebesparing op langere termijn.

Registratiepercentage daalt naar 6% in 2020


Vanaf 1 januari 2020 werd de woonbonus afgeschaft. Die maatregel wilde het Vlaamse gewest compenseren door de registratierechten te verlagen.

Wat zijn S-peil en E-peil?


S-peil en E-peil zijn twee maatstaven binnen de EPB-regelgeving. In deze blog lichten we toe aan welke normen je in 2020 moet voldoen.

Zijn zonnepanelen nog voordelig of niet?


Hoewel de steunmaatregelen van de overheid voor zonnepanelen afnemen, is het nog steeds interessant om erin te investeren. Waarom ?

De beste looptijd voor een woonlening


Weten hoeveel je moet lenen voor jouw droomwoning, is één ding, maar daarna beslissen op welke termijn je dat bedrag wil lenen, is andere koek. 

Registratiepercentage naar 7% vanaf 1 juni 2018


Net voor de jaarwisseling boog de Vlaamse regering zich over een herberekening van de registratierechten.

Enkele van onze partners

Contacteer Your Home

Blijf op de hoogte van onze nieuwtjes

Wij gebruiken jouw e-mailadres enkel om onze maandelijkse nieuwsbrief te kunnen mailen.
We geven dit adres niet door aan derden, en houden het enkel bij zolang je je niet uitschrijft.